Aziatisch, Amerikaanse aandelen omhoog, zorgen over COVID-19 beginnen af te nemen

Aandelen in Azië-Pacific stegen woensdagochtend grotendeels, waarbij Amerikaanse tegenhangers hun grootste vooruitgang boekten sinds maart 2021. Opbeurend beleggerssentiment, aangezien de bezorgdheid over het stijgende aantal wereldwijde COVID-19-gevallen waarbij de Delta-variant betrokken was enigszins verminderd, gaf deelt een boost.

 

De Japanse Nikkei 225 steeg 0,51% om 22:42 ET (2:42 AM GMT). Handelsgegevens die eerder op de dag werden vrijgegeven, waren beter dan verwacht, met een exportgroei van 48,6% op jaarbasis, een vierde opeenvolgende maand van winst met dubbele cijfers en een importgroei van 32,7% op jaarbasis in juni. Koers intertrust aandelen vandaag is gestegen.

 

De Bank of Japan heeft ook de notulen van haar laatste beleidsvergadering vrijgegeven

 

De KOSPI in Zuid-Korea daalde 0,33%. De producentenprijsindex van het land steeg in juni met 0,4% maand-op-maand en 6,4% jaar-op-jaar lager dan verwacht.

In Australië steeg de ASX 200 met 0,97%, waarbij de laatste verkoopcijfers eerder op de dag bekend werden gemaakt.

 

https://youtu.be/RxTPt7iGf7Y

 

De Hang Seng-index in Hongkong daalde 0,63%

 

De Chinese Shanghai Composite steeg met 0,48% en de Shenzhen-component steeg met 1,02%. Een rally in Amerikaanse staatsobligaties drukte op de pauzeknop om de 10-jaarsrente van de benchmark weer boven de 1,2% te brengen.

 

Stijgende aantallen COVID-19-gevallen en de daaruit voortvloeiende beperkende maatregelen die door sommige landen zijn genomen, zorgden eerder deze week voor een neerwaartse trend in de wereldwijde aandelen vanwege zorgen over de economische impact. Het soepele Amerikaanse monetaire beleid, de nog steeds hoge niveaus van economische expansie en robuuste bedrijfswinsten verbeterden het beleggerssentiment echter en leidden ertoe dat particuliere beleggers dips in aandelen kochten.

 

“We hadden een dip, we hadden een schok, er is angst voor de Delta-variant en er is de andere kant, op een dag komen we voorbij COVID-19 en als we dat doen, hebben we een wereldwijd herstel”, zegt Cumberland Advisors Inc. Chief Investment Officer David Kotok vertelde Bloomberg. “We zien die spanning de afgelopen dagen op de markten aan de gang zijn”, voegde hij eraan toe.

 

Andere beleggers klonken voorzichtiger

 

“Vanuit een langetermijnperspectief zijn we echt nog steeds erg constructief op de aandelenmarkten, dus we moedigen klanten aan om overwogen te worden in risicovolle activa… de correctie die we hadden is gezond om een ​​deel van het overtollige uit de markt te halen en om een betere balans tussen groei en waarde”, vertelde Katie Koch, medehoofd van Fundamentele Aandelen van Goldman Sachs (NYSE:GS) Asset Management aan Bloomberg.

 

Beleidsbeslissingen

Beleggers wachten nu op de beleidsbeslissingen van de Europese Centrale Bank en Bank Indonesia, die beide donderdag worden bekendgemaakt. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan toonden Amerikaanse gegevens die dinsdag werden vrijgegeven, aan dat bouwvergunningen op het laagste punt in acht maanden stonden van 1.598 miljoen eenheden, terwijl de start van de huisvesting in juni beter was dan verwacht 1.643 miljoen eenheden. Bestaande verkoopcijfers van woningen voor juni worden donderdag verwacht. Aandeel Kiadis Pharma koers is gestegen.

 

Ondertussen gaan de gesprekken verder over het gigantische investeringspakket van $ 579 miljard van de VS voor infrastructuur, dat een belangrijk onderdeel vormt van het plan van president Joe Biden om de economie nieuw leven in te blazen.

 

In een aparte notitie zei de regering-Biden dat ze tekenen begint te zien dat het wereldwijde tekort aan halfgeleiders ten einde loopt.

 

 

 

 

 

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.